De juiste polsomtrek man opmeten

Dat je armband lekker zit is natuurlijk erg belangrijk. Maar hoe meet je nou de perfecte maat op? Volg onze tips voor een heerlijk zittende herenarmband.

1. Hoe meet je de maat goed op?

Meet voor het beste resultaat met een meetlint strak om je pols, ter hoogte van je knokkel. Heb je geen meetlint? Gebruik dan gewoon een touwtje en meet deze vervolgens op met een lineaal. Neem hierbij geen extra marge, het touwtje mag echt strak rond je pols zitten.

2. Kies de juiste maat

Heb je je pols opgemeten, kijk dan in onderstaand overzicht welke maat armband daarbij hoort. 

Polsmaat:

16,5 - 17cm - je kiest maat XS (armband 19cm)
17,5 - 18cm - je kiest maat S (armband 20cm)
18,5 - 19cm - je kiest maat M (armband 21cm)
19,5 - 20cm - je kiest maat L (armband 22cm)
20 .5- 21cm - je kiest maat XL (armband 23cm)

Wat is de gemiddelde polsomtrek van een man?

Is het niet mogelijk om de polsomtrek te meten omdat het een cadeau is? De gemiddelde polsmaat van een man is maat M. Dat betekent dat je een armband van 21cm nodig hebt. Je kunt ook een andere armband opmeten, maar dit is wel een beetje tricky. Iedere sluiting is weer anders waardoor de maat vaak niet helemaal overeen komt. Maar meestal is de armband zelf ongeveer twee cm groter dan de polsmaat. 

Staat jouw maat er niet bij? Stuur ons een bericht via het contactformulier, dan maken we voor jou een armband op maat.

Gemiddelde armband maat man

Wist je dat Nederlanders tot het langste volk ter wereld behoort? De gemiddelde Nederlandse man is 184cm. Toch hoort bij deze lengte een gemiddelde pols in maat M, dat zou je misschien niet verwachten. Geef je een armband cadeau, hou dan rekening met het postuur van de ontvanger. Maar geen nood als je onverhoopt een verkeerde maat bestelt, bij Milez kun je altijd je armband ruilen voor een andere maat. 

Wist je dat we bij Milez alle armbanden zelf maken in ons atelier? Daardoor kunnen we ook armbanden voor hele brede polsen maken, of juist voor smalle polsen. Hier betaal je niets extra's voor, wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons kan slagen!

Heb je al eens gekeken in ons assortiment? Je vindt er de mooiste gevlochten leren heren armbanden, die je prachtig kunt combineren met onze kralenarmbanden. Smal leer of breed leer, je hebt keuze uit een groot aantal door ons handgemaakte armbanden. Omdat we gek zijn op kleur vind je hier niet alleen de neutrale kleuren als zwart, bruin en cognac, maar juist ook meer trendkleuren als herenarmbanden in blauw, turquoise en groen. Voor ieder wat wils dus!